Καρτέλες Skype

Από Το wiki του σεμιναρίου
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Skype διαιρείται σε διάφορες καρτέλες, κάθε μια με έναν συγκεκριμένο σκοπό. Η καρτέλα έναρξης, η καρτέλα επαφών και οι καρτέλες Λίστας κλήσης είναι πάντα ορατές, ενώ άλλες καρτέλες είναι μόνο διαθέσιμες όταν απαιτούνται (παραδείγματος χάριν, εάν κάνετε μια κλήση ή εάν κάποιος σας καλεί). Για να παρουσιάσετε μια καρτέλα, κάντε απλά κλικ στο πλαίσιο τίτλου. Για να κλείσει μια καρτέλα, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "κλείσιμο καρτέλας (συνομιλίας)".

Καρτέλα έναρξης

Η καρτέλα έναρξης είναι αυτόματα ορατή κάθε φορά που αρχίζετε το Skype και παρουσιάζει μια περίληψη των σχετικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού φίλων on-line και εάν έχετε χάσει οποιεσδήποτε κλήσεις.

Καρτέλα επαφών

Η καρτέλα επαφών παρουσιάζει άλλους χρήστες Skype τους οποίους έχετε προσθέσει στη Λίστα Επαφών σας. Η εικόνα δίπλα στο όνομα Skype δείχνει την κατάσταση σύνδεσης αυτών των χρηστών. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε όνομα Skype στη Λίστα Επαφών σας για να δείτε διάφορες επιλογές για την επικοινωνία, ή τη διαχείριση αυτού του χρήστη στη Λίστα Επαφών σας. Για να βρείτε τους φίλους, επιλέξτε απλά την επιλογή αναζήτησης... από το μενού Εργαλεία. Για να προσθέσετε ένα φίλο στις επαφές σας, απλά κάντε δεξί κλικ σε ένα όνομα Skype στο αποτέλεσμα αναζήτησης και επιλέξτε "προσθήκη στους φίλους".

Καρτέλα Λίστας κλήσης

Η καρτέλα λίστας κλήσης παρουσιάζει μια λίστα πρόσφατης επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου μιας λίστας πρόσφατων κλήσεων που έχετε κάνει. Η λίστα κλήσης είναι μια κατάλληλη θέση για να δείτε με ποιους μιλήσατε και πότε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον λίστα κλήσης και ως "redial"(ανάκληση) κουμπί με την επιλογή οποιασδήποτε προηγούμενης συνομιλίας και με δεξί κλικ "κλήση" προκειμένου να ανακληθεί.

Ενεργός Καρτέλα κλήσης

Εάν προσπαθήσετε να καλέσετε κάποιο ή εάν κάποιος προσπαθήσει να σας καλέσει, θα δείτε μια νέα καρτέλα κλήσης να εμφανίζεται στο Skype. Εάν καλείστε, η καρτέλα κλήσης θα εμφανιστεί και θα έχετε την επιλογή να δεχτείτε την κλήση (με το πάτημα του κουμπιού δέχομαι την κλήση) ή να απορρίψετε την κλήση (με το πάτημα του κουμπιού απόρριψη-κλήσης).