Moodle: Εγκατάσταση σε προσωπικό υπολογιστή

Από Το wiki του σεμιναρίου
Αναθεώρηση ως προς 18:23, 1 Απριλίου 2012 από τον Bdaloukas (Συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Θα δούμε πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Moodle στον προσωπικό μας υπολογιστή ή στον κεντρικό υπολογιστή του εργαστηρίου ώστε οι μαθητές να μπορούν να δουλεύουν το Moodle. Τα βήματα είναι:

   * Πάτε στο http://moodle.org/ και στην επιλογή Downloads -> "Moodle Standard Packages" και κάνετε κλικ στη λέξη [Windows http://download.moodle.org/windows/] για να κατεβάσετε την έκδοση για Windows.
   * Διαλέξτε την έκδοση του Moodle που θέλετε π.χ. την τελευταία έκδοση και την κατεβάζετε στον υπολογιστή σας.
   * Αποσυμπιέστε το αρχείο που κατεβάσατε σε ένα φάκελο που να μην περιέχει στο όνομά του κενά π.χ. στο φάκελο c:\moodle
   * Πατήστε το StartMoodle.exe
   * Αν εμφανιστεί μήνυμα προειδοποίησης ασφάλειας επιλέξτε "Άρση αποκλεισμού"
   * Μπείτε με έναν φυλλομετρητή στη διεύθυνση http://127.0.0.1
   * Διαλέξτε τα ελληνικά σαν γλώσσα εγκατάστασης και πατήστε συνεχώς το κουμπί Επόμενο ή Συνέχεια στις οθόνες που ακολουθούν.
   * Όταν θα ρωτήσει για "Unattended operation" επιλέξτε το και πατήστε το πλήκτρο Continue.
   * Όταν φτάσει στην οθόνη "Setup administrator account" ορίστε το όνομα χρήστη, τον κωδικό του διαχειριστή(πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 8 χαρακτήρες, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 1 ψηφίο, τουλάχιστον ένα μικρό γράμμα, τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα και τουλάχιστον ένα ειδικό σύμβολο π.χ. $@ ), τη χώρα, την πόλη και το email του διαχειριστή.
   * Στην επόμενη οθόνη ορίστε τον τίτλο του moodle σας.

Αν δεν βάλατε κατά την εγκατάσταση τα ελληνικά για να τα βάλετε αργότερα θα πάτε στο μενού Language -> Language Packs και θα φέρετε την ελληνικά γλώσσα από τη δεξιά λίστα στην αριστερή.

(Σε περίπτωση που την επόμενη φορά πάτε να μπείτε στο Moodle στον υπολογιστή σας μέσω του φυλλομετρητή στη διεύθυνση http://127.0.0.1 και σας βγάλει μήνυμα "αδύνατη πρόσβαση" πηγαίνετε στον φάκελο που έχετε εγκαταστήσει το Moodle στον υπολογιστή σας και πατήστε "Start Moodle". Στην συνέχεια στις ερωτήσεις ασφάλειας επιτρέψτε την πρόσβαση και ξαναπροσπαθήστε να εισάγετε την διεύθυνση http://127.0.0.1 στον φυλλομετρητή σας. Τώρα κανονικά θα πρέπει να έχετε πάλι πρόσβαση στο Moodle σας).