Το μάθημα «Κυκλοφορικό Σύστημα» απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Δημοτικού και σχετίζεται με το γνωστικό αντικείμενο «Φυσικά-Ερευνώ και Ανακαλύπτω» .
Σκοπός του σεναρίου είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και να τους/τις εμπλέξει σε μια ενεργητική μαθησιακή διαδικασία, μέσω της οποίας θα διερευνήσουν, θα ανακαλύψουν και θα οικοδομήσουν τις γνώσεις τους.
Στην παρούσα διδακτική πρόταση, εκτός από τη χρήση παραδοσιακών μέσων διδασκαλίας, θα αξιοποιηθούν και οι Νέες Τεχνολογίες.
Με τις κατάλληλα σχεδιασμένες ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, που θα εμπλέκουν πιο ενεργά τους/τις μαθητές/τριες, θα καταστεί η διδασκαλία πιο ελκυστική, ευχάριστη κι αποτελεσματική. Έτσι, οι μαθητές/τριες ξεκινώντας από τις εμπειρίες τους και λειτουργώντας ως ερευνητές/τριες θα κατανοήσουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, θα τη συνδέσουν με αυτή του αναπνευστικού, θα αποκτήσουν σωστές συνήθειες στη ζωή τους και τέλος θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το φλέγον ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.