Υπηρεσίες

Από Το wiki του σεμιναρίου
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Skype μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τις δωρεάν, για τις οποίες δεν χρειάζεται να πληρώσετε απολύτως τίποτα και παρόλα αυτά είναι πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες και τις extra οι οποίες απευθύνονται στους πιο απαιτητικούς και για τις οποίες χρειάζεται ένα χρηματικό αντίτιμο το οποίο όμως στην ουσία σας γλυτώνει από πολύ περισσότερα χρήματα. Όλα αυτά όμως θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Δωρεάν υπηρεσίες

Με το skype μπορείτε να πραγματοποιείτε φωνητικές και video κλήσεις προς άλλους χρήστες skype εντελώς δωρεάν, ξέροντας μόνο το χαρακτηριστικό skype όνομά τους. Μπορείτε να προσθέσετε επαφές όπως ακριβώς στον MSN Mesenger και μπορείτε να ψάξετε για νέες επαφές χρησιμοποιώντας είτε το πραγματικό όνομα είτε το email αυτού που ψάχνετε. Εκτός από τις φωνητικές συνδιαλέξεις με τις επαφές σας μπορείτε ακόμα να κάνετε chat μαζί τους και να τους στείλετε κάποιο αρχείο. Θα μου πείτε τώρα, “καλά, όλα αυτά τα κάνει και ο Μessenger, γιατί να αλλάξω σε κάτι άλλο ;”. Πολύ απλά γιατί το skype εκτός του ότι υποστηρίζει στις δωρεάν υπηρεσίες του ΚΑΙ τηλεδιασκέψεις (ομαδικές δηλαδή φωνητικές συνομιλίες), παρέχει και ένα σωρό extra υπηρεσίες που μολονότι απαιτούν την πληρωμή κάποιου χρηματικού ποσού από μέρους σας στην ουσία σας γλυτώνουν από πολύ περισσότερα χρήματα. Τις υπηρεσίες αυτές θα αναλύσουμε παρακάτω.

Extra υπηρεσίες

Όπως είπαμε παραπάνω μπορείτε να καλέσετε άλλους χρήστες skype και να συνομιλήσετε μαζί τους εντελώς δωρεάν. Το skype όμως δεν σταματά εδώ. Σας δίνει την δυνατότητα να καλέσετε σε οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σε όλο τον κόσμο και να χρεωθείτε για την συνομιλία όσο θα χρεωνόσασταν αν κάνατε από το τηλέφωνο σας μια αστική κλήση. Οι χρεώσεις είναι πολύ χαμηλές και στην ουσία σας εξοικονομούν ένα αξιοσέβαστο ποσό χρημάτων σε σχέση με αυτά που θα πληρώνατε χρησημοποιώντας το σταθερό σας τηλέφωνο. Η πληρωμή γίνεται πολύ απλά. Πατώντας το link “Απόκτηση μονάδων Skype” που υπάρχει μέσα στο πρόγραμμα βάζετε στον λογαριασμό skype σας 10€ επιλέγοντας τρόπο πληρωμής (πιστωτική κάρτα, paypal, money bookers). Καθώς κάνετε κλήσεις θα αφαιρείται από αυτό το ποσό το ανάλογο αντίτιμο, ενώ σε εμφανές σημείο πάνω στο πρόγραμμα εμφανίζεται πάντα το υπόλοιπο των χρημάτων σας. Επίσης σε κάθε κλήση που κάνετε εμφανίζεται η χρέωση ανά λεπτό έτσι ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Επιπρόσθετα μπορείτε να δείτε κάνοντας login στο account σας στην ιστοσελίδα του skype, αναλυτικό ιστορικό των κλήσεων σας και των χρεώσεων που έχουν γίνει. Το skype όμως δεν σταματά εδώ. Για ακόμα πιο απαιτητικούς προσφέρει και άλλες υπηρεσίες. Μπορείτε πληρώνοντας να αποκτήσετε τον δικό σας τηλεφωνικό αριθμό skype στον οποίο θα μπορούν να σας καλούν από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλεφωνο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης τηλεφωνητή ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές USB τηλεφωνικές συσκευές για όσους θέλουν να μιλάνε κρατώντας μια συμβατική συσκευή και όχι με μικρόφωνα και ακουστικά. Οπως βλέπετε το Skype αντικαθιστά πλήρως τον MSN Messenger στην βασική του δωρεάν μορφή ενώ παράλληλα προσφέρει και μια πολύ οικονομική λύση στο πρόβλημα των τηλεφωνικών χρεώσεων.